5 Tips voor een mooi en verzorgde baard

5 Tips voor een mooi en verzorgde baard

De laatste tijd word het laten groeien van je baard steeds hipper en normaler. Daarnaast willen mannen ook een mooi en goed verzorgd baard krijgen, maar weten niet hoe ze moeten beginnen. Iedereen heeft een ander type baard en groeit ook anders. Hier geven we je tips hoe je jouw optimaal kunt laten groeien en verzorgen

Tip 1: Laat het gewoon groeien

Dit is natuurlijk het meest logische stap maar voor mannen die hun baard altijd weghaalden, is dit een lastige stap. De eerste paar dagen gaat het vooral kriebelen omdat je het niet gewend bent. Je moet eenmaal door die fase heen en je hebt ook geduld nodig.

Tip 2: Bepaal je baardgroei

Je bent door de groei en jeukfase heen. je hebt je baard goed laten groeien en nu kun je experimenteren wat voor baardstijl je wilt hebben. In deze fase ga je namelijk bepalen tot waar je je baardgroei wilt hebben. 

Tip 3: Kies een baardstijl

Zodra je door je baardgroei hebt bepaald kun je beginnen met het kiezen van jouw type baardstijl.. Je hebt zoveel mogelijkheden om te kiezen wat voor model je wilt hebben. Je kunt denken aan een soort overloop van kort naar lang, een ringbaard, een chin strip baard en bandhloz en nog veel meer. Je kunt op google of wat ik vooral doe op Pinterest opzoek gaan naar baardmodellen die misschien wat voor jou zijn en probeer het uit.

Tip 4: Maak een routine van jouw baardstijl onderhoud

Na het kiezen van je baardstijl moet je een routine kunnen maken om je baard goed te kunnen onderhouden. Een voorbeeld hiervan is de lengte bepalen van je baard. Je kunt kortgeschoren houden of vol laten groeien. Bepaal dus wat het beste bij jouw vorm hoofd past.

Tip 5: Gebruik baardverzorgingsproducten voor beste resultaat

Je kunt voor dagelijkse verzorging kiezen om baardolie te gebruiken. Baardolie is ideaal om je baard zachter te maken, je huid te hydrateren en te laten glanzen. Als je een langere baard hebt en wilt het meer stylen, dan kun je voor baardbalsem gaan. Baardbalsem is speciaal voor mannen met een lange baard om het mooi in model te brengen. Om het goed te combineren kun je ook gebruik maken van een baardborstel of kam. Hiermee kun je je onderhuid verzorgen en klitten uit te kammen.

Terug naar blog