Waar kan ik baard olie voor gebruiken?

Waar kan ik baard olie voor gebruiken?

De baard is hip. Veel bekende mensen laten de baard staan omdat ze vinden dat ze er dan beter uitzien. Een mooie baard vraagt om goede verzorging. Een heerlijke baardolie, gemaakt van uitsluitend natuurlijke producten, zorgt ervoor dat je baard in topconditie is. Door je baard hiermee dagelijks te verzorgen weet je zeker dat je goed verzorgd voor de dag komt, of dat nu op je werk is of naar een date.

Wat is baard olie?

Er zijn tegenwoordig 2 soorten baard oliën. Op basis van siliconen en op basis van natuurlijke oliën. De siliconen versie kun je herkennen als er op de ingrediëntenlijst van de verpakking cyclopentasiloxane of dimethiconol staat. Ze zorgen voor een beschermend laagje op je baardharen. Daarnaast heb je een wat populairdere versie en dat is met natuurlijke oliën. Dat zorgt voor een betere verzorging omdat er geen andere toevoegingen zijn. Daar zit abrikozenpitolie, arganolie, amandelolie en jojoba olie in en die wordt tegenwoordig vaker gekozen door de mannen. 

3 functies van het gebruik van baard olie

  • Hydrateren 
  • Glans 
  • Styling 

Hydrateren 

Baardolie zorgt ervoor dat de kans droogheid, jeuk en irritatie op jouw huid onder de baard afneemt en gaat daardoor hydrateren en conditioneren 

Glans 

Voor de mannen die graag hun baard lang laten groeien, kan het na een tijdje voorkomen dat je baard dof en droog begint te worden. Het is eigenlijk hetzelfde als met de hoofdhaar, maar bij de baard is baardolie de ideale oplossing om dat te voorkomen. Gevolg daarvan is dat je een mooi glanzende baard krijgt die ook nog beter verzorgd uitziet. 

Styling 

Als je je baard langer gaat groeien is de kans groot dat je uitstaande haartjes krijgt. Om dat netjes te houden is daar ook de baardolie de oplossing hiervoor. Voordeel is dat het dan makkelijker is om je baard verzorgen en om mooi in model te kammen. 

Wanneer kun je baard olie gebruiken?

Beste moment om je baardolie in te brengen is nadat je gedoucht hebt en vooral je baard goed hebt gereinigd. Hierdoor kunnen de baardolie zijn voedingstoffen afgeven aan de baard. 

Als je op een ander moment voelt dat je huid droog is, kan je ook baardolie gebruiken. Je moet er wel op letten dat je dan niet te veel gebruikt. 

Daarnaast kan je baardolie gebruiken voor een mooie glans als je de deur uitgaat. 

Gebruik van baard olie

Breng 2 tot 5 druppel baardolie in je handen en wrijf de handpalmen tegen elkaar. Vervolgens veeg je je handpalmen op de huid onder je baard van onder naar boven om het goed te hydrateren. Ten slotte kun je met je handpalmen de baardharen weer van boven naar onder strijken en daarna mooi te stylen met bijvoorbeeld een baardkam of je handen. 

Terug naar blog