Wat is het verschil tussen baardolie balsem?

Wat is het verschil tussen baard olie en balsem

Een baard balsem is een conditioner voor overdag. Net als baardolie krijg je een verzorgend effect, maar bij baardbalsem krijg je vooral een mooie styling rest van de dag. 

De balsem zorgt voor hydratering en dat je hele dag door voeding krijgt op de huid onder je baard. Daarnaast zorgt baard balsem dat je een lekker zachte baardharen krijgt. Ten slotte krijg je een goede styling omdat de balsem uit special boter voor huid en haren bestaat. Als je de balsem ook inbrengt verhard en verzwaart de haren. Het wordt wel aangeraden om aan het einde te stijlen met een baardborstel of een baardkam. 

Verschil tussen baard balsem en olie

Als je kijkt naar de functies van zowel baard olie en baard balsem, zijn ze bijna allemaal hetzelfde. Enig verschil zit erin dat de baard balsem beter bedoeld is voor styling en in het model houden en de olie voor verzorging. Baard balsem verhard ook de haren na het inbrengen. 

Baardbalsem is voor elke haar lengte gebruikelijk, maar werkt wel het beste voor mannen met een lange baard, omdat dan de stylingfunctie beter van pas komt. Voor de korte baarden is de balsem gebruikelijk om je baard dikker te lijken. 

Gebruik

Was voor dat je balsem inbrengt je baard goed met water of met baardshampoo om het goed gereinigd te hebben. Neem een hoeveelheid balsem in je handen en wrijf de handpalmen tegen elkaar. Breng vervolgens de balsem aan in de baard en begin te wrijven vanaf de nek langzaam naar boven om het goed te hydrateren. Daarna kan je de baardharen weer van boven naar beneden wrijven. Ten slotte kun je beginnen met de baard stylen door middel van een baard borstel of een baardkam. Vergeet niet elke avond voor het slapen de balsem uit te wassen om schade aan het gezichtshaar te voorkomen 

Terug naar blog